Jablečné máslo je označení, které se po staletí používá na západ od nás pro výrobek, který se vyrábím pomalým vařením po dobu celých 24 hodin. Jedná se o vynikající jablečnou pomazánku, která v sobě kombinuje plnou chuť jablek a špetky skořice. Více
Jablka se skořicí byl náš první výrobek, který jsme kdy vyrobili. Jedná se tak trochu o obdobu u nás známých povidel, ale výroba je delší a klademe při jí velmi velký důraz na vyváženou chuť. Tu docílíme výběrem těch nejlepších jablek ze Severu Čech, kdy se snažíme kombinovat jak sladká, tak i kyselejší odrůdy. Jablka během vaření kombinujeme s tím nejlepším rakouským jablečným octem, směsí více druhů cukrů a nakonec špetkou hřebíčku a skořice. Na konci výrobního procesu vznikne výrobek, který vás po prvním ochutnání přenese do období Vánoc, klidu a pohody.
Tento způsob konzervace jablek byl známý v Belgii, odkud jsme jej převzali, už před řadou staletí. Naše úžasná jablka se skořicí si můžete užít jako klasický džem, tedy na chleba s máslem nebo na lívance či palačinky. Jsou ale vynikající také jen tak na lžičku.
Jablka se skořicí získala tato ocenění:
2018 - KRUŠNOHOŘÍ Regionální produkt
Složení výrobku:
jablka, cukr, třtinový cukr, jablečný ocet, hřebíček, skořice, himalájská sůl.
Druh výrobku:
zpracované ovoce, ovocná pomazánka